Söyleşi: Fatih Šabović
Twitter: @fatihsabovic
Fenerbahçe Ülker'i, THY Euroleague'de Final Four'a taşıyan Zelimir Obradoviç, sırrını açıkladı: Sadece yüreğiyle oynayanlar kazanır... İşte şimdiden adını efsaneler arasına yazdırmayı başaran Sırp koçla yaptığımız samimi sohbetin detayları...
BU BAŞARILARA, YÜREĞİMİZLE ULAŞTIK
* Takıma şu anda takviye yapma şansınız olsa hangi mevkiye nasıl bir oyuncu alırdınız?
- Oyuncularım hep yürekleriyle mücadele ediyorlar. Benim felsefem gereği, elinizdeki oyuncular ne yaparsa yapsın veya ne kadar yetenekli olursa olsun yürekleriyle oynamalılar. Böyle olduğu zaman başarı gelecektir. Ve geldiğimiz nokta da bunun en açık göstergesi. Çok gerçekçiyim. Şu an transfer yapamayacağım için mevki söyleyemem.
ARKADAŞLARIMIN, FENERBAHÇE KOMBİNESİ VAR
* Çok sayıda yakın dostunuz, gittiğiniz şehirlerde sizin maçlarınıza geliyor. İstanbul'a gelen de çok var. Madrid'de yalnız hissedecek misiniz, yoksa orada sizi destekleyecek isimler belli mi?
- Dostlarımı asla ihmal etmem. Eminim ki Madrid’de de beni yalnız bırakmayacaklar. Fenerbahçe kombinesi olan ve Fenerbahçe taraftarı olmaya başlayan çok sayıda dostum var. Gittiğimiz her şehirde bizimle oluyorlar, doğru. Ama özellikle İstanbul'a kadar gelip her maçta beni tribünden destekleyen arkadaşlarım var. Onlara her zaman minnettarım.
ANDROİÇ, HEP KARDEŞİM GİBİDİR
* Vladimir Androiç, Fenerbahçe'deki yardımcınız. Blogumuzun twitter hesabında ilgi çeken bir fotoğrafınız var. Hikayesini anlatabilir misiniz?
- 1979'da Boraç Çaçak takımında Valdimir'le şampiyonluk yaşadık. Bu gösterdiğiniz fotoğraf 1982'deki bir maça ait. Vladimir'in kucağında, attığım sayının sevincini yaşıyorum. Vladimir’le ilk tanıştığımız günden bu yana kardeş gibiyiz. Takımın altın jenerasyonunda olduğumuz için hep büyük sevinçler yaşadık. Koşup ona sarıldığım bu anı hatırlıyorum. Çok güzel günlerdi. Düğününden en özel gününe kadar hep yanında oldum. Fenerbahçe'de de birlikte böyle güzel anlar yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz.”
İŞTE ZELİMİR OBRADOVİÇ'İN BİLİNMEYENLERİ
Sırbistan’nın Çaçak kentinde 1960’ta doğan Obradovic, günümüzde 70 bin nüfusa sahip olan kentin gururu. Şehrin sokaklarında Sırp koçun graffitileri var.
ADININ ANLAMI: HUZUR VE BARIŞ DİLEYEN KİŞİ
Gerçek adı; ‘Barış ve huzur dileyen kişi’, ‘barışçıl’ anlamına gelen ‘Zelimir’. Zeljko ise bu isimden oluşturulan lakap.
İVKOVİÇ'İN YARDIMCISIYDI
Obradovic, Yugoslavya’da koç Dusan Ivkovic’in yardımcılığını yapmıştı.
OYUNCUYKEN LAKABI CEPAÇ'TI
Obra’nın oyunculuk zamanından kalma lakabı ‘ZOC’, yani Zelimir Obradovic Cepaç. ‘Cepaç’ın anlamı ise Obra’nın olağanüstü şutörlüğüne bir gönderme: ‘Yırtıcı-kesici’.
BİZDE KÖSTEBEK OLMAZ!
İnsanlarla iletişimi çok iyi. Oyuncularına hep çok güvendiği ve onlara daima güven verdiği için soyunma odasında söyledikleri asla dışarı sızmıyor.
FESTİVALE GİDERKEN YARALANDI
1961’den beri Sırbistan’da Ağustos ayında yapılan Guca Trompet Festivali’ne hep gitti. Bir defasında festivale Chopper motosikletiyle giderken kaza yapıp dizinden yaralanmış.
DENİZ VE YAYLA TATİLİ
Tatilinde her sene mutlaka Sırbistan’da yer alan Zlatibor kentine ve Karadağ’da bulunan Przno kentine gidiyor. Böylelikle hem deniz, hem de yayla tatili gerçekleştirmiş oluyor.
SİYASETİ VE POLİTİKACILARI SEVMİYOR
Ülkesi Sırbistan’da da, takım çalıştırdığı diğer ülkelerde de politikacılarla arası asla iyi olmadı. Siyaseti sevmediğini her fırsatta söyler.
EN İYİSİ PETROVİÇ VE DİVAÇLI TAKIMDI
Obradovic’e göre tarihteki en iyi takım Drazen Petrovic, Toni Kukoc, Dino Rada, Zarko Paspalj ve Vlade Divac’ın olduğu Yugoslavya’ydı.
YILDIZ DEĞİL, PARTİZAN'IM!
Hem oynadığı hem de yönettiği Partizan’a adeta aşık. Bir açıklamasında, Kızılyıldız’ı kast ederek; “Ben Yıldız değilim, Partizanım” demişti.
2 YIL HAPİS CEZASI ALDI
90’ların sonunda yaptığı bir trafik kazasında bir yayanın ölümüne neden oldu. 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
En sevdiği müzik: Jazz ve rock
En sevdiği içki: Kırmızı şarap
Çalıştırıp şu an konuşmadığı iki oyuncusu var: Spanoulis ve Lakovic.
NOT: Söyleşi ve Obradoviç'in bilinmeyen yönleri kurumum olan Hürriyet Gazetesi'nin 1 Mayıs 2015 tarihli nüshasında yayımlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder